Declarație de presă – Claudiu Manda (PSD Dolj)

Președinte PSD Dolj, Claudiu Manda: Am promis în programul de guvernare că atingem pragul de 4% creștere economică și ne-am ținut de cuvânt !

 

Datele publicate de INS privind creșterea economică din trimestrul I 2015 ne arată adevăratul potențial al economiei românești. Faptul că, raportat la același trimestru din anul 2014, PIB a înregistrat o creștere cu 4,3% pe seria brută și cu 4,2% pe seria ajustată sezonier, ne arată că politicile economice și fiscale ale Guvernului Ponta produc efecte pozitive, care au reușit să îi impresioneze chiar și pe cei mai sceptici analiști economici.

Nu trebuie să uităm că, în 2012, Guvernul Ponta a preluat economia românească în stare de recesiune tehnică, iar în ultimii 3 ani acest guvern a plasat România în topul țărilor cu cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. Am promis în programul de guvernare că atingem pragul de 4% creștere economică și ne-am ținut de cuvânt !

Semnalele pozitive din prezent, coroborate cu tendințele de accelerare a creșterii economice prezentate de INS, sunt argumente pentru ca noi să fim încrezători în continuare în potențialul nostru economic. Românii trebuie să creadă că țara noastră poate atinge în viitor pragul de 5% creștere economică, pentru că evoluția din T1 de peste 4% le aparține tot lor, celor care activează în economia autohtonă.

Guvernul României și majoritatea parlamentară vor adopta în continuare măsuri de stimulare a economiei și, în paralel, ne vom asigura că această creștere va fi resimțită de toți românii. Urmează reducerea TVA la toate alimentele, creșterea salariului minim, dar și intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal din 2016.

Efectele creșterii economice se văd deja în creșterea puterii de cumpărare cu 6,4% în aprilie 2015, față de aprilie 2014, dar și creșterea pensiilor cu 4%. Avansul economic din prezent va fi utilizat pentru a adopta, în continuare, măsuri de creștere a nivelului de trai al românilor cu până la 10% anul acesta. Vorbim despre o evoluție care va asigura un consum mai ridicat, dar și investiții mai mari în Educație, Sănătate, Infrastructură și Apărare în 2015.

Claudiu Manda,

Președintele PSD Dolj