România, în faţa unui nou val al crizei economice

România, în faţa unui nou val al crizei economice

Ne aflăm deja la sfârşitul trimestrului 2 al acestui an şi domnul Emil Boc nu a vorbit deloc despre situaţia economică a României din această perioadă. Surprinzator este faptul că pentru trimestrul 1, Premierul a declarat încă de la jumătatea lunii februarie ca s-a înregistrat o creştere economică de 0,1 %, deşi datele preliminare de la INS au venit abia la sfârşitul lunii aprilie.

Este evident însă de ce, de această dată, actuala Putere nici nu a mai adus în discuţie un subiect atât de important pentru români şi a ales să blocheze dezbaterile publice cu subiecte precum reorganizarea administrativ-teritoarială. După incredibila “victorie” din trimestrul trecut, şeful delegaţiei FMI, domnul Jeffrey Franks, a declarat că revenirea economică a României a încetinit.

Emil Boc a exagerat datele din primul trimestru şi a pierdut din vedere ansamblul economiei naţionale şi mondiale. Guvernul nu a luat nicio măsură care să stimuleze o creştere economică reală şi, astfel, ne-am trezit, la doar câteva luni distanţă, cu un nou val al crizei. Faptul că românii nu trăiesc bine este dovedit şi de sondajul realizat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), din care reiese că românii (80% dintre ei) sunt cei mai nemulţumiţi de calitatea vieţii, din 34 de state în Europa şi Asia Centrală.
Cu toate acestea, preocupările celor din partidul de guvernământ sunt de altă natură, propunând doar teme false şi ignorând complet populaţia. România se află în continuare în criză, iar românii se confruntă cu lipsa locurilor de muncă, cu preţurile mari şi veniturile mici. Acestea sunt problemele reale ale României şi doar despre acestea trebuie să vorbim.

Claudiu Manda
Deputat PSD