PDL cere taxe de protecţie!

PDL cere taxe de protecţie!

Dacă dai bani la PDL, scapi de orice problemă cu legea! Aceasta este deviza sub care conduce ţara Guvernul Boc şi cu care îşi imaginează ca va câştiga alegerile viitoare. După nenumăratele cazuri de corupţie din vămi, licitaţii trucate în spitale sau scandaluri din Garda Financiară, vă amintiţi de şeful Gărzii Financiare din Bucureşti, care şi-a vândut firma cu datorii financiare de 6,7 milioane de euro, o altă infracţiune se face remarcată pe scena politică a PDL.

După cum a relatat şi o parte a presei, există o doamnă cu foarte mulţi bani în Timiş care taie şi spânzură la ea în judeţ, şi nu doar în interes personal, ci şi în folosul PDL. Mă refer aici la Cornelia Corescu, membru PDL şi şefa Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, care poate rezolva orice ilegalitate cu o şpaga care să conţina cel puţin cinci zerouri, pentru partidul ei mamă.

Astfel că, şeful ITM Timiş, Corina Corescu, nume de care sunt legate mult mai multe scandaluri, prezentate şi ele în presă, cerea bani pentru PDL de la firme, în schimbul neaplicării de sancţiuni contravenţionale pentru o serie de nereguli constatate.
Alături de ea, audiat de DNA în dosarul “Şpagă pentru PDL”, este şi primarul PDL din Deta, Petru Roman, care a intrat în atenţia opiniei publice pentru infracţiunile comise de cei doi fii ai săi, acuzaţi de înjunghierea a trei tineri, într-un conflict izbucnit la o terasă din localitate.

Cam aceştia sunt „oamenii de calitate din PDL care ştiu ce vor, ştiu cum vor şi au perseverenţa necesară să pună în aplicare”, despre care vorbea domnul Funeriu, un alt ministru de „succes” din Guvernul Boc.
În loc să se ocupe de problemele ţării, precum tăierea subvenţiei la caldură, din cauza căreia în iarna aceasta vor suferi de frig peste 1 milion de familii de români, sau de crearea locurilor de muncă, PDL îşi trimite oamenii să le colecteze taxele de protecţie, în acelaşi stil mafiot cu care ne-a obişnuit.

Dar vă asigur că aceste practici ilegale vor lua sfârşit anul viitor odată cu câştigarea alegerilor de către USL, şi că toţi cei care au pus în practică astfel de metode vor răspunde în faţa justiţiei. Se va sfârşi era politizării instituţiilor statului, arma cu care PDL şi-a alimentat conturile în toţi aceşti ani, şi a hoţiei la drumul mare!

Claudiu Manda,
Deputat PSD