Neseriozitatea PDL aruncă România în sărăcie cruntă

Neseriozitatea PDL aruncă România în sărăcie cruntă

Într-o perioadă atât de neagră pentru România, în care cetăţenii acestei ţări trăiesc mai rău decât locuitorii unor state africane, conform topului realizat de Global Finance, Preşedintele tratează subiecte care nu au nicio legatură cu realitatea dură din ţara noastră.
România se clasează pe locul 68 într-un top al celor mai bogate state din lume, care ia în calcul PIB-ul per capita. Astfel, un român a avut în medie în 2010 un PIB de 12.131 de dolari, în timp ce un locuitor din Botswana (locul 58) a avut un PIB de 14.784 dolari.


În doar câţiva ani, Traian Băsescu şi guvernul său au reuşit să arunce România într-o sărăcie absolută, o stare extremă a existenţei umane. Românii au ajuns să se compare ca nivel de trai cu locuitorii unor tari sărace din Africa, în loc să se îndrepte spre Vestul Europei.

Aceasta ar trebui sa fie prima grijă a partidului de guvernământ şi nu modificarea Constituţiei sau regionalizarea administrativ-teritorială. Viziunea PDL asupra viitorului acestei ţări este incoerentă şi profund greşită. La doar o lună de la declaraţiile miniştrilor Traian Igaş şi Elena Udrea privind inoportunitatea reorganizării administrativ-teritoriale, PDL îşi schimbă brusc poziţia faţă de acest subiect fără nicio explicaţie viabilă.

Reorganizarea teritorială este doar o fantezie a PDL, care vrea să cumuleze puteri mari, eliminând controlul pe care îl creează judeţele şi aleşii locali. Mai mult, se riscă pierderea fondurilor europene, în condiţiile în care Uniunea Europeană nu a fost consultată şi informată cu privire la această modificare.

Foarte importantă este şi problema referendumului. Românii trebuie să fie consultaţi în legătură cu aceste schimbări şi trebuie să li se explice de ce este necesară aceasta împărţire, dacă şi cum anume le va îmbunătăţi viaţa.
O altă dovadă de neseriozitate este iniţiativa ilegală a Preşedintelui în procesul de reviziure a Constituţiei, iar decizia Curţii Constituţionale confirmă faptul că propunerile lui Traian Băsescu au fost construite în mod superficial, cu miză exclusiv electorală.
Aceste subiecte au fost lansate doar pentru a se acoperi corupţia din PDL, iar guvernanţii au reusit încă o dată să-şi întoarcă privirea de la multele probleme reale ale acestei ţari către un moft sau, mai bine spus, către o altă încercare disperată de a concentra Puterea în pregătirea alegerilor de anul viitor.

Claudiu Manda
Deputat PSD