Lupul PDL paznic la oi: Şeful Gărzii Financiare Bucureşti şi-a vândut firma cu datorii financiare de 6,7 milioane de euro

Lupul PDL paznic la oi: Şeful Gărzii Financiare Bucureşti şi-a vândut firma cu datorii financiare de 6,7 milioane de euro

Despre motivele pentru care Traian Băsescu a lansat în ultima perioadă subiecte care nu privesc direct interesele românilor, am mai vorbit şi în declaraţiile politice anterioare. Aşa cum am mai spus, multe dintre dezbaterile precum modificarea Constituţiei sau regionalizarea administrativ-teritorială au fost menite să acopere corupţia la nivel înalt din PDL. Un exemplu de lipsă crasă de moralitate si ipocrizie o reprezintă şi combinaţiile financiare ale domnului Constantin Barna, directorul Gărzii Financiare din Capitală, care a vândut firma Anaem Exim SRL unui şomer basaraben cu scopul înstrăinării unor datorii de 6,7 milioane de euro, după cum relatează ziarul Adevărul. Astfel că, însuşi comisarul-şef al Gărzii Financiare a aplicat reţeta preluărilor ilegale de firme cu datorii, una dintre cele mai cunoscute metode folosite de evazioniştii fiscali.

Stelică Constantin Barna a fost administratorul firmei Anaem Exim SRL până în 2003 când a devenit viceprimar al Capitalei în mandatul lui Traian Băsescu. Din acel moment, în acte au rămas asociaţi mama şi fratele său. Până în 2009, când Stelică Constantin a ajuns şef la Garda Financiară Bucureşti, firma Anaem Exim SRL a acumulat datorii de 6,7 milioane de euro. În decembrie 2010, cetăţeanul moldovean Ştefan Moloşnic, un şomer basarabean în vârstă de 54 de ani, a fost adus în societate prin majorare de capital, el preluand astfel 60% din părţile sociale, restul de 40 % fiind împărţite între mama şi fratele lui Stelică Constantin Barna. Iar in urmă cu trei luni, familia şefului Gărzii Financiare din Bucureşti s-a retras definitiv din firmă, basarabeanul rămânând să se descurce singur cu datoriile de aproape 7 milioane de euro.

Acesta este doar un exemplu de fraudă fiscală în care este implicată puterea portocalie şi pe care întreaga conducere a PDL încearcă să o acopere cu diferite subiecte lipsite de importanţă pentru românii care trăiesc de la o zi la alta. Acesta este principiul PDL: protecţia firmelor sale şi recuperarea banilor la bugetul statului prin tăierea pensiilor, salariilor şi a alocaţiilor pentru copii. Dar vin în faţa dumneavoastră şi vă întreb cum este posibil ca tocmai omul care ar trebui să-i prindă pe cei care apelează la astfel de metode de evaziune fiscală să folosească acest tertip legislativ pentru a scapă de o firmă cu datorii imense la stat? Cum a fost posibil ca această societate putredă să nu fie controlată la timp de inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală? Poate ar fi bine ca reprezentanţii ANAF să fie vigilenţi şi să nu permită firmelor să acumuleze datorii de milioane de euro, bani care ar fi putut intra la bugetul statului şi ar fi acoperit cu siguranţă multe salarii, pensii şi alocaţii pentru copii.

Claudiu Manda
Deputat PSD