Cu ce am greşit noi, românii, să merităm un guvern mai prost decât al bulgarilor?

Cu ce am greşit noi, românii, să merităm un guvern mai prost decât al bulgarilor?

Românii sunt sătui să tot plătească dări nejustificat de mari statului şi să beneficieze de servicii proaste şi zero măsuri de încurajare şi stimulare a activităţii IMM – urilor.

Iată 3 dintre cele mai importante motive pentru care am comparat guvernul român cu cel bulgar.

1. Taxe şi impozite
O mare parte din români îşi înregistrează autoturismele şi chiar societăţile comerciale în Bulgaria pentru că taxele de înmatriculare şi impozitele bulgarilor sunt mult mai mici decât cele din România. Astfel, banii românilor ajung la bugetul statului bulgar, în timp ce guvernul României impune noi şi noi taxe pe care, la un moment dat, nu o să le mai platească nimeni. În plus, autoturismele înregistrate în Bulgaria poluează România.

2. Turismul
Nu vin bulgarii să alimenteze bugetul României, ci invers. Ofertele din Bulgaria sunt mult mai atractive: condiţiile de cazare sunt mai bune decât la noi şi preţurile mult mai mici. Românii care mai au bani de concediu se duc să-şi petreacă vacanţa în ţara vecină, bugetul statului bulgar înregistrează creşteri, iar agenţiile de turism româneşti raportează o scădere a vânzării pachetelor pentru litoralul românesc de circa 20%.

3. Depozit deşeuri radioactive
Autorităţile bulgare vor să construiască la Radiana (Bulgaria), o localitate aflată lângă centrala nucleară de la Kozlodui, la numai 4 kilometri de graniţa cu România, un depozit pentru deşeuri slab şi mediu radioactive. Ce înseamnă asta? Avantaje economice pentru bulgari şi expunerea cetăţenilor români la riscuri majore asupra sănătăţii.

EU CRED CĂ NOI NU MERITĂM ACEST LUCRU!

Claudiu Manda
Deputat PSD