Blejnar – regina manipulării mass-media

Blejnar – regina manipulării mass-media

Asistăm, din păcate din ce în ce mai des în ultima vreme, la tot felul de scamatorii ale reprezentanţilor puterii menite să deturneze atenţia opiniei publice de la problemele cu adevărat importante şi la care eminenţele cenuşii ale PDL nu au găsit soluţii.


Dacă, atunci când vine vorba de creştere economică, de salvarea sistemului de sănătate sau a agriculturii româneşti, guvernanţii tac mâlc, ori recită din acordul cu FMI, în schimb au devenit extrem de activi pe piaţa media, pe post de furnizori de petarde şi fumigene, numai bune de luat ochii electoratului.

Din păcate, în acest ieftin joc de imagine se implică şi reprezentanţi ai unor instituţii care, mai ales într-o situaţie economică grea ca aceea pe care o traversăm, ar trebui să se concentreze exclusiv pe îndeplinire atribuţiilor de serviciu şi nu pe servirea meschinelor interese de partid.

Domnul Blejnar este în aceste zile mai puţin preocupat de soarta veniturilor la buget, de corupţia dim vămi, de contrabanda tranşată cu sabia pe stradă şi mai mult să-i atace pe liderii opoziţiei cu mijloace dintre cele mai primitive.

Am văzut ieri o nouă dovadă de manipulare. Dimineaţa, din curtea ANAF, a explodat, pe surse, o ştire. Ulterior, presa a interpretat corect că asistăm la un joc politic de joasă speţă al domnului Blejnar, care vrea să se razbune pe Victor Ponta pentru că i-a demascat implicarea în fraudele din vămi. Văzând că acest joc se intoarce împotriva sa, domnul Blejnar a dat înapoi şi a infirmat ştirea dată pe surse de ANAF. Blejnar a vrut să manipuleze, a vrut să facă agenda zilei, şi acest lucru îl descalifică în postura de lider ANAF.

Domnul Blejnar ar trebui să-şi amintească măcar în al 12-lea ceas, că e plătit de contribuabilul român să producă bani la buget şi ordine în sistemul fiscal, nu zvonuri ţintite împotriva opoziţiei şi controale demonstrative pe urmele premierului printre standurile cu chinezării.